Další Polívková smršť míří na Anděl (05.11.2018 - 08.11.2018)

Ve dnech 5. – 8. listopadu bude pěší zóna na Andělu opět patřit skvělým polévkám a dobré věci. ERGO Aktiv, o.p.s., centrum neurorehabilitace pro osoby se získaným poškozením mozku, již po osmé pořádá veřejnou sbírku Polívková smršť, jejíž výtěžek hradí rehabilitaci a návrat k aktivnímu životu klientům po mrtvici, nádorovém onemocnění či úrazu hlavy.

Každý den sbírky budou na menu dvě polévky. Poctivou porci zakoupíte za 55,- Kč, z čehož minimálně 40,- Kč putuje na sbírkový účet. V loňském roce činila vybraná částka více než 130 tis. Kč.

A kdo uvaří tentokrát? V pondělí se můžete tradičně těšit na gurmánský zážitek od Romana Pauluse z Radisson Blu Alcron nebo ochutnat netradiční polévku z pečeného česneku a dýně od restaurace lokalblok. V úterý se k nám prvně připojí tým Il Giardino Restaurant (restaurace hotelu NH Prague City) a připraví toskánskou zeleninovou polévku Ribollita. Nebo zvolíte raději tomatovou z pečených rajčat od SEZIO Restaurant? Středa bude patřit restauraci Amaryla a Maxi Semenchukovi a Jan Paukert Bistro a Radkovi Příhonskému. Poslední den sbírky uvaří UMAMI sushi v čele s novou šéfkuchařkou Martinou Němčekovou a celé polévkové menu završí vegetariánská a veganská restaurace Etnosvět, kde kuchyni vládne Ondřej Panoš.